Vés al contingut

L’Ajuntament de Benifaió perd el judici

Març 10, 2009
tags:

L’Ajuntament de Benifaió perd el judici i se’ls reconeix als treballadors la condició de laborals de l’ajuntament. Una política autodestructiva.

Com bé diu la sentència del jutjat de lo social nº 14 del 16 de març de 2009 “la relación que vincula al Ayuntamiento de Benifaió con los trabajadores codemandados es de naturaleza laboral”. La sentència ve a donar la raó als treballadors i a l’Inspecció de Treball que havia alçat acta per les infraccions comeses.

Cinc treballadors que prestaven el serveis culturals i esportius a l’Ajuntament de Benifaió, estaven desevolupant les seues tasques amb contractacions irregulars i il·legals durant més de deu anys. L’Inspecció de Treball va reconéixer a finals del 2007 una relació Laboral que l’Ajuntament, amb el PP al capdavant, no va voler acceptar. El consistori, a finals d’aquest mateix any i de manera unilateral, va iniciar la privatització de tots els serveis i va acomiadar a qui no estava d’acord.

L’Ajuntament ha mantés des de l’inici una postura arrogant i poc dialogant. Va decidir recórrer als jutjats l’acta de l’Inspecció de Treball que assegurava que tots cinc eren laborals de l’ajuntament per després no presentar-se al judici. Tot plegat és una mostra molt gran d’irresponsabilitat i arrogancia que ha anat multiplicant les despeses que l’ajuntament haurà de pagar.

A dia de hui quatre dels treblladors seguixen treballant per a l’ajuntament però ho fan a traves d’una subcontrata. Concretament, i durant el últim any i mig, els tres treballadors per les activitats esportives han vist com les seues activitats s’han vist minvades en numero d’hores i endarrerits els pagaments dels seus sous. L’empresa de gestió d’activitats esportives al·lega, entre altres coses, que l’ajuntament no efectúa els pagaments puntualment, mentre que és el mateix ajuntament qui, trimestralment, recauda  els pagaments de la gent que acudeix a dites activitats. Com pot ser que els mestres no cobren puntualment si l’ajuntament ja ha rebut el pagament de totes les quotes del 2n trimestre?

Per altra banda tenim al professor de l’activitat de Dibuix i Pintura que va ser acomiadat per mostrar-se en contra de la privatització i que va presentar denuncia també als jutjats. L’arrogancia del propi ajuntament arriba, en aquest cas, a llímits inverosímils. L’acomiadament es va fer en contra absolutament de quasi el 100% de l’alumnat. L’activitat comptava al mes de gener de 2008 amb 6 grups, quatre d’adults i dos infantils i un total de 95 alumnes. La sentència dels jutjats obviament ha resolt a favor del treballador pero ha sigut recorreguda pel mateix ajuntament.

Després d’un any i mig trobem que totes les activitats estan funcionant malament, exsiteix un descontent generalitzat que ha provocat una gran apatia. I a més, les despeses estan multiplicant-se a cada acció que enceta el mateix consistori.

Amb tot plegat, podem dir que aquest ajuntament actua de manera totalment unilateral i sense comptar per a res amb l’opinió del poble al que representa, és més, també ho fa de manera irresponsable. Aquest no era el primer cas al mateix municipi, ja se’n havien donat, al menys, altres tres i tots tres van obtindre el mateix resultat. Ara mateix pot ser el poble es trobe més endutat que mai, però no per necesitat sino per incompetencia d’un govern. La sanció que l’Inspecció de Treball li ha imposat de 120.00 euros, i que ara segurament veuran aumentada per tots els tràmits i judicis, no ha suposat cap canvi en la politica de personal del consistori. Tan se val que hagueren estat 400.000, els euros de la sanció els ha pagat el mateix poble. Una xicoteta o mitjana empresa haguera negociat abans d’assumir una xifra així, a una institució tan li dona.

Però el cert és que tot açò es podria haver evitat ja fa temps. La reflexió de tot açò és la següent: els nostres benvolguts polítics haurien d’assumir més responsabilitats, el poble no té perquè pagar una mala gestió d’un carrec públic.


No comments yet

Deixa un comentari